Vintage en retro behang

Vintage en retro behang verwijst naar een periode die geweest is. Steeds vaker verschijnen er echter ook nieuwe dessins in de winkels. Vrolijke prints met rondjes of vierkanten of gemaakt van retromateriaal.  Kinderkamer behang retro behang

Retro behang

Contrast in vorm en kleur. Dat geeft een behang dat retro gevoel. Kies daarom eens voor een vintage of retro behang aan de muur. Het is anders dan anders en het verveelt nooit.

Vintage by Hemingway

Een mooie nieuwe collectie is ‘Vintage’ by Hemingway Design exclusief voor Graham & Brown. De collectie is een ode aan het Engels design erfgoed en bevat vier ontwerpen, elk geïnspireerd op een ander decennium.

Eijffinger Mystique

De mystique collectie van Eijffinger ademt dat retro gevoel door het gebruik van oranje. Combineer het behang bijvoorbeeld in de woonkamer met een grote plofbank en warm en wollig tapijt en een mooie vintage design stoel.

Raffi Ligne brown

Raffi heeft een prachtige behang collectie. Misschien niet perse met een vintage of retro gevoel, maar door de juist kleur te kiezen in combinatie met een vintage kleed of meubelstuk geeft ook dit behang een retro gevoel in huis. Bijvoorbeeld Ligne brown, de bruintinten maken dit behang retro. Kijk maar eens naar de Lingne, Furore en Circles collectie van Raffi.

Swiet echt retro behang

Je kunt natuurlijk ook voor het echte retro behang gaan. Gemaakt in de jaren ’60, ’70 of ’80. De oude rollen vind je wellicht op een markt of in een kringloop winkel. Ook het Beglische Swiet heeft een zeer uitgebreide collectie oude vintage en retro behangen. Zij hebben van elk soort meerdere rollen op voorraad en in alle mogelijke kleuren. Mosterdgeel, olijfgroen, oranje, bruin en lavendel. Let wel, dit behang is misschien wat beschadigd door ouderdom en opslag.

Ferm Living Remix

Het leuke en stijlvolle merk Ferm Living heeft ook een mooie collectie behang. Remix is daar een van. Door de driehoek-print in verschillende kleuren blauw kan dit behang een aanvulling zijn in je woning als je van vintage houdt. Vervlogen jaren komen helemaal terug met dit printje op de wand. Kortom, met de behangcollecties van verschillende merken, oud en nieuw, kun je alle kanten op in je vintage of retro interieur. Gecombineerd met de goede meubels en de juiste kleuren, zullen ze een verijkking zijn in elke woon-, slaap-, of eetkamer. Bron: Eijffinger, Graham and Brown

nog meer: verf en behang