Bloemetjesbehang oubollig? Zó steek je deze woonstijl in een hip jasje

Aan bloemetjesbehang kleeft een ietwat oubollig imago. De kans is groot dat ook jij al snel denkt aan een stoffig interieur dat niet thuishoort in een huis anno 2022. Maar niets is minder waar. Bloemen op de muur zijn terug van weggeweest. Het behang is een grote woontrend van dit nieuwe jaar, en met deze tips omarm je de trend stijlvol en eigentijds.

Niks mis met een cliché

Bloemen zijn tijdloos en toveren op ieders gezicht een lach. Een cliché dat bij tijd en wijlen best eens aangestipt mag worden. Toch voelt het al snel heel anders wanneer het niet om verse bloemen, maar om bloemetjesbehang gaat. Het is immers een opvallende look, om een muur in huis van een print vol bloemen te voorzien.

Bloemetjesbehang anno 2022

Toch is dergelijk behang een van de grootste trends van 2022. En dat heeft alles te maken met de misère waarin we al tijden verkeren. De print benadrukt namelijk een van de dingen die men extra is gaan waarderen ten tijden van de pandemie, en dat is de natuur in al haar pracht.

LEES OOK
Dit zijn de nieuwe interieurtrends voor 2022

Vrolijker huis

Omdat we de afgelopen tijd meer binnenshuis verkeerden dan ooit tevoren, is een feestje maken van ons interieur dan ook meer dan welkom – net als een project om onszelf bezig te houden in deze gekke tijd. Hier is bloemetjesbehang ideaal voor, gezien het een stijlvolle en gemakkelijke manier is om je huis in een handomdraai persoonlijker, hipper én vrolijker te maken.

View this post on Instagram

A post shared by vtwonen (@vtwonen)

Omarm de trend

Je kunt deze woontrend op allerlei manieren geheel naar eigen smaak in huis halen. Want net als de natuur, is ook het bloemetjesbehang in diverse kleuren te verkrijgen. Van opvallende kleuren en drukke prints, tot zachte natuurtinten en rustige dessins. Een mooie manier is het combineren van stijlen: een opvallend, kleurrijk behang combineer je bijvoorbeeld prachtig met een dromerig hemelbed, voor een contrast dat rust ademt.

Diverse stijlmanieren

Meer fan van een Scandinavische, minimalistische woonstijl? Ga dan voor een bloemenbehang in natuurtint, waarop bijvoorbeeld grassen zijn afgebeeld. Combineer dit met hout, witte meubels en rotan details voor een uniek ogend geheel. Mag het stoer? Kies dan contrasterende materialen, en combineer de lieflijke bloemenprint met een robuuste lockerkast, een leren bank en een grof vloerkleed voor een interieur in balans.

Vintage ten voeten uit

Liefhebbers van de vintage woonstijl kunnen hun hart ophalen, want bloemetjesbehang schrééuwt retro. Ga in dit geval voor een print in okergeel of warm oranje, en combineer dit met een kleurrijke bank, een asymmetrische spiegel, een typisch jaren ’70 kastje en meerdere cactussen in kleurrijke potten voor een modern interieur met knipoog naar het verleden.

nog meer: verf en behang