Dit kun je met betonverf op de vloer en muren

Je mag het wel een blijvertje noemen, de betonlook. Het is industrieel, strak en heeft designallures. Of je nu geluk hebt met een originele betonnen vloer of juist niet, op deze manieren haal jij de betonlook in huis.

betonnen vloer en muur

De mogelijkheden

Met betonverf geef je je vloer en muren een industriële uitstraling. De combinatie met vintage vondsten en ruige materialen zorgt voor een stoere look. Beton in combinatie met subtiele en lichtgekleurde meubels of accessoires, zoals hierboven, zorgt juist voor een licht interieur met een stoer randje.

Er zijn verschillende soorten betonverf: om een betonnen vloer in een mooie kleur te schilderen of om muren een betonlook te geven.

Een muur met betoneffect

Ben je gek op het stoere karakter van een betonnen muur? Dan kun je hetzelfde effect creëren met betonlook muurverf. Deze is in verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar, zoals deze grijze betonlook muurverf of deze bruine, warmere variant.

Met deze decoratieve verf krijgen je muren het uiterlijk van een betonnen muur. Om dat effect te versterken, kun je twee lagen aanbrengen met een verfroller of -kwast, die je daarna uitstrijkt met een spatel. Op die manier creëer je een ruw en niet-perfect effect.

LEES OOK
De industriële slaapkamer is ouderwetse charme op zijn stoerst

Betonnen vloer verven

Heb je een betonnen vloer in huis en is die nog in goede staat? Dan is het zonde om hier laminaat overheen te leggen. Fris de vloer op met speciale betonverf. Deze is slijt- en krasvast, verkrijgbaar in veel (meng)kleuren en zowel binnen als buiten te gebruiken. Omarm de industriële elementen van jouw huis en benadruk de betonnen vloer.

Een betonnen vloer voelt kouder aan dan andere vloeren. Vaak komt dat door het gebrek aan isolatie of vloerverwarming. Leg daarom lekker veel tapijten neer voor de bank, in de hal of onder de eettafel. Dat ziet er ook nog eens sfeervol uit.

Betonverf aanbrengen

Bij het aanbrengen van betonverf op een betonnen vloer zijn een aantal zaken belangrijk:

  • De vloer mag niet meer vochtig zijn. Twijfel je? Plak dan 24 uur lang een plakbandje op de vloer en kijk of er condensvorming onder zit.
  • Je mag een nieuwe vloer niet meteen schilderen. Wacht ongeveer zes weken.
  • Een te ruwe vloer kun je het beste opschuren.
  • Voor een poreuze vloer kun je een primer gebruiken.
  • De vloer kan ook te glad zijn. Dan kun je hem opschuren met een staalborstel.

nog meer: verf en behang