Van plint tot peerlamp: deze klussen blijven altijd liggen

Het is niet voor niets dat we in deze corona-tijd allemaal aan het klussen zijn geslagen. Want nu we zoveel thuis zijn, valt het niet meer te ontkennen dat we sommige plekken in huis zwaar verwaarloosd hebben. Waarschijnlijk is dit lijstje met klussen die altijd blijven liggen ook voor jou heel herkenbaar.

gereedschapskist roze
Als Milla de strengen op maat heeft geknipt, gaan ze op het frame. ‘Best een klus, Ze zijn zwaar en lang, en per type touw en kleur weer anders. Ik houd alles bij in een speciaal schrift, ook de ontwerpen die ik heb gemaakt. Het knopen van een kleed duurt wel vier weken.’

Plinten vastzetten

We weten allemaal dat plinten de kers op taart zijn. Toch liggen heel wat vloeren er plint-loos bij. En niet voor even, in sommigen huizen zelfs jarenlang. Hoe het komt? Vaak is zelf een vloer leggen een tijdrovende en pittige opdracht en wanneer dit eenmaal klaar is, dan wil je alleen nog maar je meubels neerzetten en gaan zitten. En wie let er nu op plinten? Jij dus, als je al zo’n tijd thuis bent. Aan de slag dus! Kijk even bij de plakplinten bij de doe-het-zelfzaak en verstop direct die losliggende snoeren.

Lampen ophangen

Bij jezelf zie je het al lang niet meer, terwijl het je bij anderen wel opvalt: losse peerlampen. Hoe kan het toch dat je bijna selectief bent geworden voor die ongezellige lampen? Volgens psychologen zie je het echt niet meer op den duur, je bent er gewoonweg gewend aan geraakt. En het aanpakken van zo’n relatief makkelijke opdracht levert schijnbaar ook stress op. Want je moet dan eindelijk een keuze maken voor een lamp en wie gaat ‘m daarna ophangen? Zucht. Wil je voor eens en altijd af van die loshangende peerlamp? Prik een dag of weekend en maak het werk helemaal af. Daarna vraag je je alleen maar af waarom het zo lang heeft moeten duren.

Kijk meteen even naar deze lampen…

Kieren en kitten

Natuurlijk voel je de kou en tocht in huis. Maar wie gaat dit fixen? Je kijkt elkaar nog eens aan in de hoop dat de ander de klus oppakt, om vervolgens een dikke trui aan te trekken en je er voorlopig bij neer te leggen. Hetzelfde geldt voor de loszittende kitlaag in de keuken of badkamer. Je ziet het, maar om er nu meteen iets aan te doen… De oplossing? Pak in een keer al die kieren en gaten aan en trakteer jezelf daarna op iets lekkers. Of kijk of er in de buurt klussers zijn die het tegen een acceptabel tarief voor jou willen doen.

Spiegel ophangen

Nog een van die klussen die maar blijven liggen: spiegels ophangen. Vaak heb je de spiegel al lang in huis, maar door twijfels over de juiste plek en hoogte (‘en ophangen is zo definitief’) blijft hij óf in de verpakking óf staat hij op een ontzettend onhandige plek. Maar volgens die eerder genoemde psychologen raak je daar dus aan gewend en daarom komt ook deze klus op de nog-eens-to-do lijst. Maar wat als je hem nu wel ophangt? Daar word je zo ontzettend blij van! Want eindelijk hoef je niet meer te bukken op die toch al veel te donkere plek. En je kunt daarna gewoon een vinkje zetten achter dit klusje. Dat is een zalig gevoel!

nog meer: vtverbouwen