Extra opbergruimte in huis met een van deze DIY’s

beeld vtwonen Beeld

In huis heb je eigenlijk nooit te veel opbergers. Er valt namelijk altijd wel iets op te ruimen of op te bergen. Dingen die gezien mogen worden, laat je natuurlijk graag in het zicht. Zoals in de prachtige glazen opbergdoosjes. En de spullen die niet zo charmant zijn, stop je het liefst weg achter een gesloten deur. Of in een handige klepbank bijvoorbeeld! DIY’s voor extra opbergruimte.

Lees verder onder de advertentie

Opbergen en zitten

Zo’n bankje waar elk gezin blij van wordt: een plek waar de kids een boek kunnen lezen én waar het minder esthetisch verantwoorde speelgoed in verstopt kan worden. Bovendien is dit ontwerp voorzien van een los boekenrek dat op twee manieren kan worden geplaatst: met de gleuven naar voren of naar boven. Bekijk hier hoe je de opbergbank zelf maakt.

Voor de aanpakkers

Een project voor de aanpakkers: om deze opberger zelf te maken, heb je even de tijd nodig. Voordat je kinderen naar bed gaan, eerst nog wat opbergen. Knuffels en boeken kunnen mooi in het zicht aan het hoofdeinde, kleding erachter en overige spulletjes gaan in de lades met dit DIY kinderbed met kast.

LEES OOK
Helemaal on trend: DIY’s met ronde vormen

Lees verder onder de advertentie

Voor volwassenen

Ook voor volwassenen is zo’n opbergbed zelf te maken. Extra opbergruimte in de slaapkamer is super handig. Een breed uitgemeten bedpodium geeft een grootse indruk en in de lades onder het bed kan je veel spullen kwijt. Met deze zelfmaker kun je zelf een bed maken.

Combi-ladekast

Aan de ene kant grote lades om spullen in op te bergen, en aan de andere kant ruimte voor notitieblokken. Deze ladekast heeft álles in huis voor een altijd opgeruimd bureau. En je maakt hem gemakkelijk zelf. Aan de slag met deze DIY combi-ladekast!

LEES OOK
5x een DIY om cadeau te geven

Lees verder onder de advertentie

Met een deksel

Die losse items in de badkamer – ringen, oorbellen, haaraccessoires en wattenstaafjes – blijken ineens super stijlvol voor de dag te kunnen komen: in glazen potten met leren deksels. Lees hier hoe je DIY opbergdoosjes zelf maakt. Extra opbergruimte vind je tenslotte niet alleen in grote items.

Hangkast

Een niettang hier, losse papieren daar; aan een vol bureau kun je niet altijd lekker werken. Wat wél lekker werkt: extra opbergruimte naast je werkplek, in deze hangkast die je makkelijk zelf kan maken.

3-in-1 kast

Deze kast is een echte multitasker. Wel zo handig in de vaak krappe hal, want hierin hang je niet alleen je jas op, er is ook genoeg opbergruimte voor sjaals, schoenen en rondslingerende hockeysticks. En dan kun je er ook nog even op gaan zitten om je schoenen aan of uit te trekken.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Met deze items maak je een goede entree in de hal

Voor buiten

Tja, waar laat je je gieter en dat lekkere warme plaid voor een frisse avond? In de klepbank natuurlijk! Een opberger die niet alleen handig is, maar ook prima zit. Idee: dit ontwerp is ook geschikt voor in de hal of kinderkamer. Je maakt deze klepbank makkelijk zelf.

Voor in de hal

Sleutels, post, jas: ze vinden allemaal een plek in én aan deze ladekast met fraaie grepen. Geen sta-in-de-weg, want hij hangt aan de wand. Ook ideaal dus voor kleinbehuisden.

Lees verder onder de advertentie

Shoppen voor extra opbergruimte…