Japandi: een minimalistische interieurstijl waar je zen van wordt

Wie dacht dat het Hoge Noorden en het Oosten niet met elkaar te verzoenen waren, heeft het grondig mis. De Japandi-trend brengt het beste van beide werelden samen in een serene no nonsense interieurstijl waar je helemaal zen van wordt.

In samenwerking met Meubelen Verberckmoes

“Met warme kleuren geef je de sobere stijl een luxueus

randje”

Ingetogen intiem

Als er iets is wat Japanners en Scandinaviërs met elkaar gemeen hebben, is het wel hun voorliefde voor eenvoud. Beide culturen staan gekend om hun minimalisme, al vullen ze dat elk op hun eigen unieke manier in. Waar men in Japan op zoek gaat naar de schoonheid van de imperfectie – het intussen alom gekende wabi-sabi – staat in het Noorden de hygge centraal, het zoeken naar geluk in gezelligheid en comfort. Japandi brengt deze twee samen in een eigenwijze versie van cosy minimalisme waarbij een ultiem zen-gevoel primeert.

Kostbare eenvoud 

Pure materialen zoals licht hout en beton overheersen en het typisch Japanse spel van lijnen wordt gecombineerd met ronde, organische vormen. Het geheel mag dan wel eenvoudig zijn, saai is het allerminst. Warme kleuren en rijke materialen – denk fluweel en leder – geven deze sobere stijl een luxueus randje. Donkere accenten doorbreken het lichte kleurenpalet en zorgen voor de nodige pit.

Is Japandi iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden naar deze knappe fusie van Japan en het Hoge Noorden? Ontdek een prachtig voorbeeld van de Japandi-woonstijl in de gelijknamige inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes. Leuk accessoire gespot voor bij je thuis? In ons productoverzicht vind je de nodige info van bijna alle items uit deze stijlbox.

Is Japandi toch niet jouw ding? Vind de woonstijl die wel bij je past.

nog meer: TV