Doen: 4x groene wanddecoratie

Eén van de makkelijkste manieren om je huis én tuin gezelliger te maken, is planten toevoegen. En wanneer je beperkt bent in oppervlakte, moet je een creatieve oplossing in de hoogte zoeken. Wij geven je er vier. (In samenwerking met Muurtuin)

1. De muurtuin

Stadstuintjes zijn over het algemeen klein, maar dat betekent niet dat ze niet gezellig kunnen zijn. Het koertje van Lukas en Katrien uit ‘Een frisse start met vtwonen’ kreeg een knusse make-over, compleet met een groene wand van Muurtuin. De verticale installatie vol planten neemt weinig plaats in en transformeert de ruimte meteen in een urban jungle. Extra leuk? Je hoeft de planten niet zelf water te geven. Het ingebouwde irrigatiesysteem doet dat gewoon voor jou!

2. De verticale kruidentuin

Een muurtuin kan naast mooi ook praktisch zijn. Het bewijs? De verticale kruidentuin van Lies en Matthias uit aflevering drie. Matthias – professionele sous-chef – spendeert ook na het werk graag tijd in de keuken. Dankzij de verticale kruidentuin van Muurtuin heeft hij altijd verse kruiden binnen handbereik.

3. Kaders met klimop

Ben je fan van rust en eenvoud? Ga dan voor een kader met groen. Deze simpele constructie kan je mits wat handigheid zelf in elkaar knutselen. Werk je kaders af met haken waar je planten aan hangt die tegen een stootje kunnen. Klimop is dankzij z’n robuuste karakter een goede optie.

4. Weckpotten met plantjes aan de muur

Zit het knutselen je in de vingers? Ga dan zelf aan de slag om je muren van een natuurlijke toets te voorzien. Deze DIY combineert een geschilderd pallet met bokalen. Als afwisseling kan je in enkele weckpotten ook theelichtjes stoppen. Gezellig! Bereid je alvast voor om het hele najaar in de nieuwe favoriete hoek van je tuin te spenderen.

Bron: in samenwerking met Muurtuin | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 2 en aflevering 3

nog meer: TV