Badkamervloer kiezen: hier hou je rekening mee

Wie een badkamervloer uitkiest, heeft keuze zat: van massief marmer tot tiny tegels. Maar elke vloer heeft natuurlijk z’n voor- en nadelen. Ga je enkel en alleen af op dat wat je oog streelt, dan kom je misschien wel bedrogen uit. Check daarom altijd of je vloer voldoet aan volgende voorwaarden. (In samenwerking met Forbo Flooring)

Vloer: Novillon Viva – Pantheon 5668 (Forbo Flooring). Lounge kruk (HKliving).

Bestand tegen water

Of je nu een badmat voor de douche uitstalt of niet. Waterspatten komen sowieso in contact met de vloer. Een houten vloer zonder beschermende toplaag is dus uit den boze. Hout absorbeert namelijk vocht, waardoor de vloer een broedplaats wordt voor rotting. Ook andere materialen, zoals beton, lijken misschien een interessante keuze omwille van hun groefloze look, maar zijn dat allerminst. Beton is namelijk poreus. Wil je toch die moderne look bekomen, kies dan een vinylvloer met betonlook. Ook een waterdichte gietvloer of keramische tegel zijn beter afgestemd op het natte milieu van de badkamer.

Verboden te slibberen

Met natte voetjes de badkamer kunnen betreden: check. Maar het laatste dat je wilt, is na een ontspannende douche gevloerd worden door je vloer. Gelukkig bestaan er vloeren die uitgerust zijn met een antisliplaag die je met beide voeten op de grond houdt. Een ongelijk oppervlak zoals een grindlaag of voegen kunnen daar al bij helpen. Geef je toch de voorkeur aan een glad oppervlak, ga dan voor Novilon of gietvloer met voldoende grip. Marmer ziet er misschien erg smaakvol uit, maar je kunt je er ook serieus aan bezeren.

Duurzaam in onderhoud

Je voelt ‘m al aankomen: een gladde vloer zonder naden wint qua onderhoudsvriendelijkheid van de karaktervolle tegels en mozaïek. Geen kans op schimmels tussen de groeven, en met een regelmatige poetsbeurt gaan ze jaren mee.

Badkamer met novilon vloer van Forbo uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Elke & Herbert - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Vloer: Novillon Viva – Pantheon 5668 (Forbo Flooring). Inrichting badkamer (Facq). Rotan stoel (privébezit). Handdoekenrek – wit (Sealskin).
Badkamer met novilon vloer van Forbo uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Elke & Herbert - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Vloer: Novillon Viva – Pantheon 5668 (Forbo Flooring). Inrichting badkamer (Facq). Lage kast wit/hout en rotan stoel (privébezit).

De keuze van de stylisten

In de derde aflevering van ‘Een frisse start met vtwonen’ kozen Ozanne en Guillemine voor de groefloze Novilon Viva van Forbo Flooring. Die vinyl vloerbedekking is voorzien van Aquagrip, een antisliplaag, zodat uitglijdertjes geen optie zijn. Een absolute must voor het grote gezin van Elke en Herbert, want met twee douches én wastafels in hun badkamer is een natte vloer een dagelijks issue. Extra fijn: de Novilon vloer werkt geluidsabsorberend. Niet erg dus als je de douchegel laat vallen.

Novilon is een aangenaam warme en zachte ondergrond voor de 14 blote voeten die bij Elke en Herbert (bijna) dagelijks de badkamer betreden, én zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. De krachtige Diamond Seal beschermlaag van Forbo Flooring zorgt ervoor dat de vloer goed bestand is tegen water en slijtage. Je veegt ‘m gewoon schoon met je handdoek. En oh ja, schuren hoeft niet, want vuil hecht zich niet vast aan het oppervlak. Zo nu en dan een rondje stofzuigen en een wekelijks sopje is voldoende voor Elke en Herbert om jarenlang te kunnen genieten van hun ideale badkamervloer.

Over Forbo Flooring

Met meer dan 150 jaar ervaring is Forbo Flooring een vertrouwde en wereldwijde leverancier van hoogwaardige vloerbedekkingen als linoleum, LVT, tapijttegels, vinyl en schoonloopsystemen. Met hun uitgebreid aanbod biedt Forbo Flooring voor elke toepassing de juiste vloer.

Bron: in samenwerking met Forbo Flooring | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 3

nog meer: TV