Meeldauw bestrijden

Echte meeldauw is een schimmel die onder andere voorkomt op rozen.  Deze schimmel ben je niet zomaar kwijt, maar er is wel een oplossing.

meeldauw bestrijden rozen beschermen

Echte meeldauw

Ondanks de goede zorgen kan het toch gebeuren dat planten last krijgen van virussen, bacteriën of  schimmels, zoals de schimmel echte meeldauw. Meeldauw ontwikkelt zich bij droog en warm weer op alle delen van de plant, maar je ziet deze het beste op de bladeren. Echte meeldauw herken je als een witte aanslag verspreid over het blad die niet vanzelf weg gaat.

Wanneer planten aangetast zijn zal de groei afnemen, de bladeren of zelfs de plant kunnen vergeeld raken en misvormen en met name jong blad is zeer gevoelig voor misvorming. Bij zeer ernstige aantasting zullen de planten afsterven en de bladeren voortijdig afvallen.

Meeldauw bestrijden

Je kunt meeldauw bestrijden met Luxan Spuitzwavel, maar je kunt planten er ook preventief mee beschermen. Met deze ecologische spuit sproei je een beschermlaag over de rozen waardoor de echte meeldauw niet meer het blad kan binnendringen. Breng het preventieve middel ongeveer eens in de twee weken aan in de groeiperiode, wanneer de roos groeit en nieuw blad aanmaakt.

Voor meer informatie: Luxan

nog meer: tuinieren