Onderhoudsvriendelijke tuin

Als je niet zoveel tijd of geen groene vingers hebt, is een onderhoudsvriendelijke tuin ideaal. Een tuin met mooie bestrating en makkelijke planten.

"

Onderhoudsvrije tuin

In een onderhoudsvrije tuin is de bestrating het belangrijkst. Met wat makkelijke planten breng je ook groen in je tuin. Zo heb je een echte tuin, maar toch nauwelijks onderhoud.

Bestrating

Een makkelijk te onderhouden tuin begint bij de bestrating. Een tegel van graniet of basalt is zo hard en dicht dat zich er nauwelijks algengroei op hecht, waardoor schrobben niet vaak nodig is. Of kies voor de innovatieve en eenvoudig aan te leggen keramische tegel Kera+ van Excluton. Welke tegel je ook gebruikt, het is belangrijk dat deze goed wordt ingevoegd, bijvoorbeeld met voegmortel. Dit gaat mieren en onkruid tegen.

m1my4ajqcrsnm1my4ajqceso

Ook bij het gebruik van grind bestaat er een makkelijke manier om onkruid tegen te gaan, namelijk met gronddoek en een grindmat. Hiermee loopt het grind als bestrating en blijft het op zijn plek.

Beplanting

Een tuin zonder planten is geen tuin dus ook in de onderhoudsvriendelijke tuin mag groen niet ontbreken. Een bodembedekker als de vrouwenmantel (Alchemilla mollis) is mooi en hoeft maar een keer in het jaar geknipt te worden. Ook de bamboe Fargesia is een onderhoudsvriendelijke plant die niet woekert en heeft, om hem laag te houden, maar eens per jaar een snoeibeurt nodig. Zet de planten in grote groepen bij elkaar en je hebt een prachtige tuin waaraan nauwelijks iets gedaan hoeft te worden.

Producten in deze tuin: witte tafel: Dacks; lounge stoelen, hangmat: Ikea; kussen van Hay: Pols Potten; roze pot: Intratuin; windlampen, roestvrijstalen vogelhuisje Tuinieren webshop

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)

nog meer: tuinieren