Viva la veranda: dit zijn de voordelen van een overkapping aan huis

beeld vtwonen Beeld

Een veranda verbindt buiten met binnen en levert je flink wat extra woonoppervlakte op. Het is de ideale plek voor een eettafel of gezellige zithoek om een boek te lezen of samen te komen met vrienden of familie. Overweeg jij om een overkapping aan huis te nemen? Dit zijn je opties.

Lees verder onder de advertentie

De voordelen van een veranda

Zoals we al zeiden: met een veranda win je extra vierkante meters. Dat is eigenlijk al reden genoeg om een aanbouw te nemen, maar een overkapping aan huis heeft nog veel meer voordelen. Zo kan de waarde van een woning enorm stijgen én werkt het isolerend. Hallo energiebesparing! Een ander groot voordeel is natuurlijk dat je áltijd van je tuin kunt genieten. Weer of geen weer: op je veranda is het altijd knus en warm.

Nog meer ruimte om te stylen

Ook fijn aan een veranda: je kunt los gaan met stylen! Zo kun je de stijl uit je huis helemaal doorvoeren naar buiten. Stem daarbij materiaal en kleuren op elkaar af om één geheel te creëren. Laat de planten of accessoires van binnen terugkomen in de veranda. Een houten vlonder is bijvoorbeeld een goede verlenging van een houten vloer en tegels kunnen zowel binnen als buiten. Liever geen nieuwe vloer, maar wel eenheid? Met een groot vloerkleed in dezelfde tint krijg je dit effect ook.

Open of gesloten veranda?

Je kunt een veranda helemaal afsluiten, zodat je volledig beschut ‘buiten’ zit. Door de veranda te isoleren kun je ook in de winter op die knusse plek vertoeven. Een open veranda is ook een optie. Op die manier geniet je van de frisse lucht en vrolijke vogelgeluiden in het voorjaar. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een veranda met schuifdeuren: doe ze dicht in de winter en zet ze open in de zomer. Je merkt het al, alle opties zijn mogelijk.

Lees verder onder de advertentie

De beste dakbedekking voor een veranda

Goed, die veranda komt er. Maar wat voor dakbedekking kies je? Er zijn veel mogelijkheden: van een glazen dak tot een kunststof dak of zelfs zonnepanelen. Wij zijn fan van een glazen dak, vanwege de mooie lichtinval. Zo voorkom je een donkere woonkamer door een dak dat licht tegenhoudt. Ook kun je voor kunststof kiezen. Het is voordeliger dan glas en makkelijker te bewerken. Houd je van een efficiënte oplossing? Plaats dan zonnepanelen op het dak, zo verdien je de kosten vanzelf weer terug!

Voor de overkapping aan huis…

Bron: Beeld: Weer verliefd op je huis aflevering 1 seizoen 10 | Styling Frans Uyterlinde, fotografie Barbara Kieboom

Lees verder onder de advertentie