Gazon bemesten

In een jaar wordt een gazon minstens 28 keer gemaaid, waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Niet zo gek dus dat het gras flink wat voedingsstoffen nodig heeft. Om je gazon van de juiste voedingsstoffen te voorzien, moet je het gazon bemesten.

Gazon bemesten

Soorten mest

Er zijn verschillende soorten mest. Je kunt kiezen voor organische mest of anorganische mest (kunstmest). Organische mest zorgt niet alleen voor een betere groei, maar is ook prima voor de structuur van de bodem. Daarnaast is het heel geschikt voor een gazon bemesten op arme zandgrond. Kunstmest werkt wat sneller dan organische mest. Op de verpakking staat de tijd van strooien en de hoeveelheid mest per vierkante meter altijd duidelijk vermeld. Als je drie keer per jaar een langwerkende organische meststof strooit, heeft het gazon voldoende voeding voor een heel jaar om sterk en vitaal te blijven. Gebruik bijvoorbeeld DCM Organische Gazonmeststof.

Gazon bemesten?

Het gras moet in het groeiseizoen (april tot augustus) regelmatig bemest worden. In die periode moet je minimaal drie keer je gazon bemesten door mest te strooien.

  1. De  eerste strooibeurt is nodig in maart/april. De temperatuur gaat dan weer omhoog waardoor het gras weer wil gaan groeien.
  2. Het tweede voedingsmoment vindt plaats van in juni/juli. Het gazon komt dan de zomer door. Met een organische meststof maakt het niet uit of het droog of warm weer wordt, met een regenbui of voldoende vocht in de grond herstelt het gazon zich snel.
  3. Het derde en laatste voedingsmoment is in september/oktober en hiervoor kun je speciale meststof voor het najaar gebruiken, zoals DCM organische meststof voor het najaar. Tevens zorgt deze meststof ervoor dat de mosvorming die in oktober begint, afgeremd wordt.  Zet het moment van strooien in je agenda, zodat je het niet vergeet. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van onze onderhoudskalender voor het gazon.

Strooikarretje

Je kunt mest natuurlijk gewoon met de hand strooien, maar bij een groter gazon is een strooikarretje erg handig! Met een strooikarretje kun je gemakkelijk de meststoffen gelijkmatig over het gazon verdelen en dus snel je gazon bemesten. Daarnaast kun je een strooikarretje ook gebruiken om plekken bij te zaaien. Je kunt een strooikarretje bestellen.

Direct online meststoffen bestellen? Ga naar onze shop.

Voor meer informatie: DCM-info.nl

nog meer: tuinieren