Tijd voor wat nieuws? Woontrend ‘Japandi’ is ook in de tuin populair

Dit jaar is een van de grootste woontrends ‘Japandi’: een minimalistisch een eenvoudig interieur vol natuurlijke materialen. Nu sijpelt deze trend inmiddels ook door naar de tuin. Met deze tips haal je de Japandi-trend stijlvol naar buiten.

Tuintrend Japandi

Woontrend Japandi

Ineens was daar de woonstijl Japandi weer. Een paar jaar geleden maakte deze stijl al een voorzichtige opmars, maar nu is de trend terug van weggeweest én een blijvertje. Bij deze trend ligt de basis in eenvoud, en staat de mix tussen Japans en Scandinavisch design centraal. Er wordt veel gespeeld met contrasten, wat resulteert in een mooie balans tussen organische vormen en harde, strakkere lijnen.

Tuintrend 2022

Tot voor kort was deze trend alleen binnenshuis te vinden, maar met het oog op de naderende zomer komt hier verandering in. Een van de grootste, opkomende tuintrends van 2022? Da’s namelijk ook de inmiddels geliefde Japandi-stijl! En door de grote contrasten en vele manieren van interpreteren van deze trend, kun je jouw tuin heel gemakkelijk een passend Japandi tintje geven.

LEES OOK
De Japandi woonstijl is terug: zo omarm je dit minimalistische interieur

Japandi, tuin, trend
Japandi tuintrend 2022

Donker en licht samenbrengen

In je tuin kun je dat op allerlei verschillende manieren doen. Om deze trend goed te omarmen, is het belangrijk om vooral de contrasten goed in je achterhoofd te houden. Toe aan een grote make-over? Verf dan bijvoorbeeld de schutting zwart of donkerblauw, en maak deze donkere uitstraling weer warm met natuurlijke materialen zoals rotan tuinmeubels met kussens van linnen en katoen. Een parasol met franjes en een rotan buitenkleed maakt het geheel helemaal af.

Spelen met vormen

Heb je minder tijd, of minder budget? Dan kun je op kleinere schaal spelen met vormen om deze stijl te omarmen. Denk aan een grote hoekige en Scandinavisch ogende tuintafel met rondere tuinstoelen, of enkele ronde en rechthoekige bloempotten voor een speels contrast. Rotan tuinmeubels voorzien van een zwarte accentkleur passen hier ook erg goed bij.

Ga voor contrast

Zijn de buitenmeubels nog in mooie staat, maar ben je wel toe aan verandering? Geef ze dan zelf een likje verf. Denk ook hierbij aan het contrast. Verf de tuintafel bijvoorbeeld in een lichte tint beige of wit, en maak de stoelen juist zwart of antraciet. Een paar ronde plantenbakken, wat accessoires van natuurlijke materialen en eventueel een enkele rotan stoel maakt het geheel ook in dit geval helemaal af.

nog meer: tuinieren