Magic Winter Moments in Brugge

Afgelopen zomer slenterde ik nog door de oude binnenstad van Brugge, wat een waar openluchtmuseum is. Mijn nieuwsgierigheid werd dan ook getriggerd door Winter Moments with Flowers, een evenement dat van 24 t/m 28 november in de oude binnenstad georganiseerd wordt. Een kerstevenement dat ook nog in het teken staat van bloemen: klinkt als mijn ding.

Winterse bloemenpracht

Het thema is Christmas around the world en zelf omschrijven ze het als de Kerstbeurs bij uitstek. “Bezoekers komen ideeën sprokkelen om hun kerst thuis voor te bereiden”, staat op de website geschreven. De winterse bloemenpracht wordt verzorgd door diverse internationale bloemkunstenaars. Daarnaast hebben de makers zich laten inspireren door de avontuurlijke boeken van Jules Verne. We worden beloofd betoverd te worden door een fantasierijke bloemenpracht. “Reis mee rond de wereld, plons diep in de oceaan en zweef door de ruimte”, aldus de organisatie.

Nocturne

Dat het evenement in historisch Oud Sint-Janshospitaal plaatsvindt is al de helft van het plezier. Ga je op vrijdagavond tijdens Nocturne, dan kun je alle bloem- en decoratietaferelen aanschouwen in sfeervol avondlicht. Terloops kun je ook nog een boeiende bloemschikdemonstratie meepikken, want die worden elke dag meerdere malen gehouden.

Sanseveria Bagelsalon

Helaas kan ik zelf niet gaan, dus of het de moeite waard is, kan ik niet beoordelen. Maar als je twijfelt om te gaan, zeg ik: doen! Brugge is sowieso de moeite waard, in de zomer en winter. Een overnachting erbij boeken is dan ook ten zeerste aan te bevelen. Zo kun je de volgende dag eropuit om de middeleeuwse stad te ontdekken. Wij sliepen afgelopen zomer in Hotel Oud Huis De Peellaert, een hotel in een onlangs gerenoveerd statig herenhuis dat een bezienswaardigheid op zich is. Ontbijt bij Sanseveria Bagelsalon, waar de Sanseveria’s in het raam staan. Kijk hier voor meer hotspots.

Bron: wintermoments.be

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren