Kersttrends 2013

Kerstmis komt er weer aan, dus we mogen huis én tuin weer gaan versieren. Maar wat zijn de trends van dit jaar? Tuincentrum Intratuin presenteert er vier: stoer, vrolijk, landelijk en romantisch.

Stoer

Voor mensen met lef! Gebruik industriële stoere materialen als glas, metaal en beton in combinatie met moderne vormen en natuurlijke materialen als hout, klei, en canvas. In dit stoere thema worden koele tinten als wit, grijs, blauw, donkerbruin en naturellen afgewisseld met oranje als accentkleur. Een kerstboom van hout in een robuuste pot van beton met kerstballen van vilt en katoen houden de kerst simpel.

Stoere kerstVrolijke kerst

Vrolijk

Doe eens gek en ga voor uitbundig met felle kleuren. In dit thema krijgen folklore en traditie een heel andere lading. De felle kleuren roze, rood en oranje creëren een vrolijke sfeer. Denk ook eens aan gekleurde kerstverlichting in de tuin. Er worden veel opvallende decoraties gebruikt zoals dierenvormen en zelfgemaakte creaties. Mix en match er op los!

Landelijk

Een klassiek thema waarin verschillende werelden samenkomen met een warm kleurenspel van rood, amandel, vijgen en blauw- en paarstinten. Materialen als porselein, aardewerk, oud glas en zink worden gebruik. Dit thema is natuurlijk prachtig in een landelijke tuin.

Landelijke kerstRomantische kerst

Romantisch

Voor de stijlvolle romanticus, voeren pasteltinten de boventoon deze kerst: winterwit, mint, poederroze, heide en licht goud. Mix subtiele handgemaakte decoraties met natuurlijke warme, wollen materialen en gevlochten, gestanste of gehaakte stoffen voor een warme liefdevolle uitstraling.

Welke trend is jouw favoriet?

Bron: Fotografie Intratuin

nog meer: tuinieren