Groene muren

Waarschijnlijk heb je al eens van verticaal tuinieren gehoord, maar Patrick Blanc pakt het groots aan. Hij bekleed complete bruggen, muren en gebouwen met planten. Binnen of buiten, het maakt hem niet uit.

Groene muren

Viaduct in de Provence

Quai Branly Museum, Parijs

Verticale tuin

Je zou denken dat alle planten aarde nodig hebben om te groeien. Maar er zijn natuurlijk ook planten die op boomstammen of rotsen kunnen groeien. In de natuur zijn dus genoeg soorten die prima groeien op verticale oppervlakten met weinig tot geen grond. Patrick Blanc heeft met dit soort planten zijn verticale tuin ontwikkeld. Deze tuin kan hij in elke vorm en formaat overal op bevestigen!

Bizarre muurtuinen

Van Londen tot Parijs of Hong Kong, overal ter wereld duiken de groene muren van Patrick Blanc op. Hij bekleed hotels, overheidsgebouwen, restaurants of musea. Het kan niet gek genoeg. Kijk eens rond op zijn website bij de projecten en je zult versteld staan van wat er mogelijk is.

Helaas heeft hij nog geen groene muren in Nederland gemaakt. Ga je nog op vakantie? Check dan op deze kaart of op jouw vakantiebestemming een groene muur in de buurt is.

Voordelen

Een groene muur is vergelijkbaar met een groen dak. Beide opties hebben veel voordelen ten opzichte van het milieu en het ziet er ook nog eens mooi uit. Een groen dak kun je ook zelf aanleggen op bijvoorbeeld het dak van je huis of schuur. Vaak wordt het ook nog eens gesubsidieerd door de gemeente. Lees daar meer over bij groen dak aanleggen. Wil je een groene muur aanleggen? Lees het artikel over verticaal tuinieren.

Bron: Fotografie verticalgardenpatrickblanc.com 

nog meer: tuinieren