Barbecue

Optimaal van je tuin genieten doe je natuurlijk met een echte barbecue. Daarom mag deze niet ontbreken op het terras. Maar welke soorten zijn er allemaal en hoe steek je hem veilig aan? Wij leggen het uit.

barbecue-aansteken

Barbecue kopen

Er zijn veel soorten barbecues. Zo zijn er grote barbecues voor echte tuinfeesten en kleintjes voor op de camping of voor tijdens een picknick. Natuurlijk is zo’n mini-barbecue ook ideaal in een kleine tuin. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. In onze webshop vind je veel soorten houtskool barbecues, daar zit er vast een bij die in jouw tuin past. Ook kun je daar direct de juiste accessoires, zoals aanmaakblokjes, bij bestellen.

Brikettenstarter

Met een brikettenstarter wordt het aansteken van een houtskoolbarbecue een stuk makkelijker. In 15-30 minuten heb je al een perfect gloedbed van houtskool of briketten. Het voordeel is dat je altijd de juiste hoeveelheid houtskool gebruikt en je barbecue is in een mum van tijd gloeiend heet. Je kunt een brikettenstarter van Weber bestellen in onze webshop.

Barbecue aansteken

Met het volgende stappenplan kun je de barbecue aansteken met behulp van een brikettenstarter. Veilig en snel!

  1. Leg twee tot drie aanmaakblokjes op het onderrooster en steek deze aan. Zet daarna de met briketten of houtskool gevulde brikettenstarter er bovenop.
  2. Na ongeveer 30 minuten (bij briketten) of na 15-20 minuten (bij houtskool), wanneer de inhoud bedekt is met een grijze aslaag, kunt u de inhoud op het kolenrooster of in de brikettenhouders schudden.
  3. Door gebruik van de brikettenstarter worden briketten en houtskool zeer snel warm en bereiken ze de best mogelijke temperatuur.

Ga naar onze shop om een barbecue te bestellen!

nog meer: tuinieren