Vlinderstruik planten

Word je ook altijd zo vrolijk als de vlinders in je tuin fladderen? Met een vlinderstruik (Buddleja) lok je deze prachtige insecten naar je tuin.

vlinderstruik planten

Vlinderstruiken zijn er in veel verschillende kleuren en maten. In de plantenindex kun je meer lezen over de vlinderstruik soorten. Je kunt ze onder andere bestellen bij Directplant, bestel bijvoorbeeld de populaire vlinderstruik ‘Pink Delight’.

Vlinderstruik planten

Je kunt een vlinderstruik het best in het voorjaar of najaar planten (niet tijdens vorst). De vlinderstuik houdt van een voedingrijke, humusrijke, goed doorlatende en kalkhoudende grond. Zet deze struik niet op een zure grond, want dan kan deze geen voedingsstoffen opnemen. Plant de vlinderstruik op een zonnige plek.

Vlinderstruik snoeien

Iedere Buddleja groeit op eenjarig hout. Snoei de struik daarom na de winter, rond half maart. In juni mogen de nieuwe scheuten getopt worden. Van augustus tot oktober is een geschikte periode om de uitgebloeide bloemscheuten te verwijderen.

Kijk bij vlinderstruik snoeien voor meer informatie over het snoeien van deze struik.

Vlinders lokken

Vlinders komen graag in een zonnige tuin om hun lijfje en vleugels op te warmen. Zelf hebben ze bloemen nodig waar ze hun voeding, nectar, met hun roltong uit kunnen zuigen. Gek op vlinders? Kijk dan bij vlinders lokken voor nog meer planten waar vlinders op af komen.

Voor meer informatie: Directplant

nog meer: tuinieren