Zonnekruid (The Bishop)

Hoe ziet zonnekruid eruit?

Het zonnekruid Helenium bigelovii ‘The Bishop’ is een opgaande plant waarvan de bloemen donkerbruine hartjes hebben met geel-oranje lintbloempjes.

Wanneer bloeit zonnekruid?

De Helenium bigelovii komt uit Noord-Amerika (Californië tot Oregon). Deze plant is een zeer bruikbare borderplant, ook erg mooi in combinatie met Artemisia lactiflora. Deze vaste plant wordt slechts 60-75 centimeter hoog met weinig vertakte stengels. De bloemen hebben een donker hartje en diepgele straalbloemen, wat een mooie contrastvolle aanblik oplevert. De bloei van deze soort gaat vooraf aan die van de meeste andere zonnekruidsoorten, namelijk in juni-juli. Het kenmerkende van zonnekruid is het bolstaande hart waar de bloemblaadjes vanaf staan. Het hartje is meestal geel, de kleur van de bloemblaadjes varieert van geel tot rood, bruin of oranje. De margrietachtige bloemen zijn te bewonderen in juli en augustus, maar zelfs in de herfst kunnen ze nog bloeien.

Hoe hoog wordt zonnekruid?

Oorspronkelijk komt het zonnekruid uit Noord- en Midden-Amerika. Hij groeit krachtig en worden in het algemeen hoog, tussen de 60 en 200 centimeter. De bloemen van het zonnekruid zorgen ervoor dat je zeker bezoek krijgt van vlinders en bijen.

Hoe kan ik zonnekruid onderhouden?

Helenium, ook de naam zonnekruid geeft dat al aan, heeft een grote voorkeur voor een zonnige standplaats. Het zijn echt late zonaanbidders. De plant is niet kritisch met betrekking tot de grondsoort, maar deze mag niet al te droog zijn. Het hogere zonnekruid kan wat ondersteuning gebruiken. Het is aan te bevelen de plant regelmatig te scheuren, omdat het de groei en de bloei bevordert. Vanwege de late bloei kun je dat misschien het beste in het voorjaar doen, maar na de bloei in de herfst kan het ook.

a3w5dp988cit_w2400.jpg

Kenmerken: