Zeeuws knoopje (Astrantia Maxima Alba)

Het Zeeuwse knoopje Astrantia maxima ‘Alba’ groeit en bloeit hetzelfde als de soort, maar dan in schitterend wit.

Astrantia major is de meest gangbare soort en de laatste decennia een veel toegepaste borderplant. Hij staat vooral mooi bij roze, bijvoorbeeld de bloemen van Sidalcea ‘Elsie Heugh’, Lavatera ‘Barnsley’ en Echinacea purpurea. Het is een opgaande, tot 70 centimeter hoge vaste plant. De bloemkleur is wit of iets roze, de nerven zijn opvallend. De bloeiperiode valt in de maanden juni tot en met augustus. Wil je zelf de Astrantia maxima ‘Alba’ in een border planten. Neem dan zeker eens een kijkje bij de beplantingsplannen.

Deze plant is de laatste jaren erg populair geworden. Dat is ook niet zo vreemd want de bescheiden bloemetjes staan bij elkaar in schermen en worden omgeven door fraaie geaderde windselbladeren en geven een spectaculaire aanblik. En je hebt de hele zomer plezier van ze. De herkomst van het Zeeuws knoopje is van Midden- en Zuid-Europa tot in de Kaukasus. De Nederlandse naam heeft dus niets te maken met de oorsprong. De naam is verbonden met een sieraad in de Zeeuwse klederdracht waar deze plant op lijkt. De wetenschappelijk naam Astrantia komt van aster, Latijn voor ster, naar de vorm van de bloem.

Astrantia maxima ‘Alba’ onderhoud

De beste resultaten worden verkregen op grond die gelijkmatig vochtig blijft. Alle soorten en cultivars hebben het liefst wat lichte schaduw. In het voorjaar kunt u de planten tot de grond terugsnijden.

eqj53388ycpr_w2400.jpg

Kenmerken:

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari