Vlinderstruik (White Profusion)

De vlinderstruik Buddleja davidii ‘White Profusion’ heeft lange stevige aren met zuiverwitte bloemen. De Latijnse naam Buddleja davidii is afgeleid van twee biologen: Buddle en David.

Wat voor vlinders komen er op de Vlinderstruik af?

De bloei van de vlinderstruik heeft veel kwaliteiten. Zij is welriekend, overvloedig en langdurig. Haar naam dankt de vlinderstruik aan de vele soorten vlinders die worden gelokt door de geur en de kleur van de bloemen. Vlinders die je onder meer kunt verwachten, zijn koolwitjes, citroenvlinders, kleine vossen en atalanta’s. Naast vlinders worden ook andere nectarverzamelende insecten gelokt door de vlinderstruik.

Wat voor kleur bloemen krijgt de Vlinderstruik?

Bij grotere exemplaren buigen de takken elegant door. De oorspronkelijke kleur van de bloemen is paars, maar door selectie zijn meer dan honderd rassen ontstaan die voornamelijk verschillen in kleur. Dit kan variëren van wit, geel, rood tot paars. De bloemen zijn er vooral in de maanden augustus en september en bevinden zich in pluimen, waardoor de vlinderstruik ook wel herfstsering wordt genoemd.

Buddleja davidii ‘White Profusion’ onderhoud

De Buddleja davidii ‘White Profusion’ houdt van de zon en een wat drogere standplaats. Dit bevordert tevens het vlinderbezoek.

Hoe kan ik de Vlinderstruik snoeien?

Afhankelijk van de snoei wordt deze struik één tot drie meter. Voor een mooie, gegarandeerde groei en bloei is het raadzaam de struik ieder voorjaar flink te snoeien. Het is voor deze plant belangrijk dat er goed gesnoeid wordt. De snoei dient plaats te vinden na de vorst. Je kunt hem terugsnoeien tot 25 centimeter hoog of lager. De redenen hiervoor zijn dat de bloei het beste plaatsvindt op het eenjarige hout en dat de struik dan voldoende licht krijgt. Tevens wordt het formaat in toom gehouden, want na een jaar niet snoeien ontstaat een waaier van een boom. Als de bloemen zijn uitgebloeid, kun je die verwijderen om de verdere bloei te bevorderen of ze laten zitten. In droge zomers kan spint optreden, welke je kunt bestrijden met een insecticide gebaseerd op tebufenpyrad.

Zelf de Buddleja davidii ‘White Profusion’ in je tuin? Neem dan ook eens een kijkje bij het artikel vlinderstruik planten.

quu5dj7897sg_w2400.jpg

Kenmerken: