Vlinderstruik (Buddleja alternifolia)

De vlinderstruik Buddleja alternifolia is bijzonder door de lilaroze bloemtrosjes in kransvorm. De gebogen groeiwijze van deze heel sierlijke struik doet wat aan een treurwilg denken.

Welke vlinders zie je terug op de Vlinderstruik?

De bloei van de vlinderstruik heeft veel kwaliteiten. Zij is welriekend, overvloedig en langdurig. Haar naam dankt de vlinderstruik aan de vele soorten vlinders die worden gelokt door de geur en de kleur van de bloemen. Vlinders die je onder meer kunt verwachten, zijn koolwitjes, citroenvlinders, kleine vossen en atalanta’s. Naast vlinders worden ook andere nectarverzamelende insecten gelokt door de vlinderstruik. Afhankelijk van de snoei wordt deze struik één tot drie meter. Bij grotere exemplaren buigen de takken elegant door.

Wat voor kleur bloemen krijgt de Vlinderstruik?

De oorspronkelijke kleur van de bloemen is paars, maar door selectie zijn meer dan honderd rassen ontstaan die voornamelijk verschillen in kleur. Dit kan variëren van wit, geel, rood tot paars. De bloemen zijn er vooral in de maanden augustus en september en bevinden zich in pluimen, waardoor de vlinderstruik ook wel herfstsering wordt genoemd.

Wat voor standplaats is geschikt voor Buddleja alternifolia?

Vlinderstruiken houden van de zon en een wat drogere standplaats. Dit bevordert tevens het vlinderbezoek. Voor een mooie, gegarandeerde groei en bloei is het raadzaam de struik ieder voorjaar flink te snoeien. Kijk voor handige tips eens in het artikel vlinderstruik snoeien.

Zelf de Buddleja alternifolia in de tuin planten? Wellicht kan het artikel vlinderstruik planten je op weg helpen.

jbu5vwk8qpc5_w2400.jpg

Kenmerken: