Trompetbloem (Campsis grandiflora)

De trompetbloem Campsis grandiflora komt uit China. Het is een schitterende soort, maar omdat hij iets minder winterhard is kan hij goed tot zijn recht komen in bijvoorbeeld een patio.

Wat voor bloemen krijgt de Trompetbloem?

Campsis grandiflora heeft trompetvormige, oranje bloemen in hangende trossen. De bloei begint in juli en kan wel tot oktober doorgaan. De plant kan tot 10 meter hoog klimmen, maar blijft in ons klimaat meestal lager door de vorst en het daardoor noodzakelijke snoeien. Het opvallendst van de Campsis grandiflora zijn de exotisch aandoende, trompetvormige bloemen in felle kleuren. Ideaal om over garages, daken van schuurtjes en pergola’s te laten groeien.

Is de Trompetbloem een heester?

De bloei gaat maandenlang door met steeds weer nieuwe bloemen. Hoe warmer en beter de zomer, des te beter groeit deze klimmer. Campsis houdt zonder meer van een warm klimaat en om goed te overwinteren, dienen de wortels dan ook beschermd te worden tegen vorst. Deze heester kan zich metershoog langs palen, latwerken en in bomen winden en kan zich sterk vertakken. Hij houdt zich ook met hechtwortels vast.

Wat voor standplaats is geschikt voor Campsis grandiflora?

Trompetbloemen houden van een plek in de zon. De voet van de plant staat bij voorkeur in de schaduw. Ze vragen voedzame, niet snel uitdrogende grond.

Hoe kan ik de Trompetbloem snoeien?

Geef in het vroege voorjaar een goede organische basisbemesting en hij kan dan eventueel ook worden teruggesnoeid. Fors terugsnoeien is ook geen probleem. De Campsis grandiflora loopt vrij gemakkelijk weer uit. Door terug te snoeien wordt ook eventuele vorstschade weggenomen. Op zeer open plaatsen afdekken tegen vorst.

1is5j3m8g6ee_w2400.jpg

Kenmerken: