Tellima

Tellima grandiflora komt oorspronkelijk uit de koele vochtige naaldbossen van Noord-Amerika. In het Nederlands heeft deze plant geen eigen naam.

Wat voor bloemen krijgt de Tellima?

De Amerikanen noemen deze plant ‘fringe cup’, dat franjekopje betekent. Dit slaat op de mooie bloemvorm. Dit is een klokje met een gerafelde rand die op een franje lijkt. De bloemen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Vanwege deze bloemen met franjes wordt Tellima steeds geliefder. Ook het blad van de Tellima is mooi. Het is rond tot handvormig en heeft wel wat weg van het blad van de bekende bodembedekker Heuchera. We zien deze plant daarom vooral als bodembedekker in de tuin terugkomen. Hoewel de soortaanduiding grandiflora van deze Tellima anders doet vermoeden, zijn dit maar kleine bloempjes. De naam grandiflora geeft hier aan dat het relatief grote bloemen zijn binnen het gehele geslacht Tellima.

Wat voor standplaats is geschikt voor Tellima grandiflora?

Doordat dit een typische bosplant is, staat hij bij voorkeur in vochtige humusrijke grond. Liever in de schaduw dan in de zon. Er is nauwelijks onderhoud te verrichten aan deze plant. Hij hoeft alleen in het voorjaar afgeknipt te worden.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws Dat kan! Hou hiervoor onze tuinblog in de gaten.

39b568v8j7wo_w2400.jpg

Kenmerken: