Moerasspirea (Kahome)

is de Filipendula ‘Kahome’ een vaste plant?

De moerassprirea Filipendula ‘Kahome’ is een vaste plant die het goed doet op de droge oever van een vijver. Behalve de bloem heeft de bladrand ook een donkerroze-rood tintje.

Wat voor standplaats is geschikt voor de Moerasspirea?

Het liefst staat de Filipendula ‘Kahome’ in de volle zon en niet te arme grond. Doordat de bloemetjes zo fijn zijn, doen ze wollig aan. Dit is een plant die van veel vocht houdt. In het wild kom je hem dan ook vooral langs slootkanten of in rietlanden tegen. Aan de grond worden geen speciale eisen gesteld, maar deze moet wel voldoende vochtig zijn. Een zonnige tot licht beschaduwde standplaats is gewenst. De plant is niet wintergroen en zal in het vroege voorjaar opgeschoond moeten worden. In het voorjaar, maar ook tijdens de bloei kun je de plant organische mest geven.

Wanneer bloeit de Moerasspirea?

Van juni tot augustus vormt de Filipendula ‘Kahome’ kleine bloempjes die in enorme roomwitte schermen of pluimen staan tot een hoogte van 150 centimeter. In tuinen worden veel vaker de roodpaars tot lichtrood bloeiende soorten toegepast. De bloemen bevatten een stof die op aspirine lijkt en werd vroeger al gebruikt tegen verschillende kwalen zoals nierstenen en blaasklachten.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws? Dit kan! Neem hiervoor een kijkje bij onze tuinblog.

3f45jqq8ahdz_w2400.jpg

Kenmerken: