Sneeuwklokjesboom

Halesia carolina of de sneeuwklokjesboom krijgt in april-mei prachtige witte bloemen die wat op het sneeuwklokje lijken.

Hoe hoog wordt de Halesia carolina?

In het zuiden van de VS komt deze boom van nature voor, in ons land blijft het vaak bij een tot 6 meter hoge struik of kleine boom. Als de boom wat ouder wordt, krijgt de bast een bijzondere oranjebruine tekening.

Wat zijn eigenschappen van de Halesia carolina?

Het blad van Halesia carolina is aan de onderkant behaard. Vaak zijn de bloemen iets minder goed te zien omdat de bladontwikkeling al op gang is gekomen. Maar ga je er onder of vlak naast staan, dan is het ook wel een plaatje, zo samen met het ovale frisgroene blad. Later ontstaan de karakteristieke donkergroene gevleugelde zaadlijsten, die later in het jaar met het blad mee geel kleuren.

Hoe moet ik de Halesia carolina onderhouden?

Halesia carolina groeit op alle gronden, behalve op kalkrijke grond. Als hij op een zonrijke plaats staat, komen er de meeste bloemen in. Het is niet nodig de struik te snoeien, maar reken er wel op dat de struik nogal wat ruimte nodig heeft. Als je voorkeur hebt voor een boomvorm, zet dan in het begin een paal naast de meest rechte tak om scheefgroei te voorkomen. Een dichtgegroeide struik kun je het beste uitdunnen door de oudste gebloeide takken te snoeien.

4xe55068pqqs_w2400.jpg

Kenmerken: