Scheefbloem (Weisser Zwerg)

Wat voor bloemen heeft de scheefbloem?

De scheefbloem Iberis sempervirens ‘Weisser Zwerg’ heeft kleine blaadjes en bloempjes. Het heeft een zeer rijke bloei. De naam scheefbloem is eigenlijk duidelijk genoeg, want de kelk van de bloem heeft ongelijke lobben. Hierdoor lijkt de bloem een beetje scheef te zijn. Ze komen oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied. De Iberis sempervirens heeft twee pluspunten.

Wanneer bloeit de scheefbloem?

Hij bloeit al vroeg, eind maart, en langdurig, tot mei. Daarnaast is het een sierlijke plant om te zien vanwege de mooie, gebogen takjes. Bij ons zien we hem terug in de border of de rotstuin. Zeker in combinatie met blauwbloeiende planten zoals Aubrieta-cultivars. De soortaanduiding sempervirens betekent ‘altijd groen’ en dat geldt voor deze soort zeker. De blaadjes zijn vrij dik en donkergroen.

Hoe kan ik de scheefbloem verzorgen?

Zonnige standplaatsen en goed ontwaterende grond zijn de belangrijkste groeivoorwaarden. Deze plant heeft verder geen onderhoud nodig. Meer artikelen lezen? Dit kan op onze site. Daarnaast kan je via onze tuinblog op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws. Ook kan je voor inspiratie op tuinieren.nl terecht. Neem hiervoor eens een kijkje bij een andere tuinliefhebber in de tuin. Dit kan door de kijktuinen te bekijken.

 

x6p5q0u8vuga_w2400.jpg

Kenmerken: