Purperklokje (Palace Purple)

Het uiterlijk van de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’

Het purperklokje Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ heeft glimmend roodbruin blad en witachtige tot iets roze bloemen.

Het purperklokje als borderplant

Heuchera micrantha komt uit westelijk Noord-Amerika. Een perfecte borderplant, vooral omdat tijdens zachte winters het blad aanblijft. Ook fraai in potten. Hij vormt pollen die op den duur tot hele plakkaten uitgroeien. De vrij grote bladeren die bijna rond tot gelobd zijn, hebben een zeer aparte kleur. Ze zijn groen met een grijze tekening. De kleine bloempjes zijn wit of roodachtig wit, in elk geval niet echt opvallend. De hele bloeiwijze, een smalle tros, trekt wel weer de aandacht. De bloei vindt plaats van juni tot augustus.

Krijgt de Heuchera bloemen?

De naam purperklokje, zoals Heuchera’s in het Nederlands genoemd worden, slaat eigenlijk alleen op een paar soorten die roodpaarse bloemen vertonen. Daar wijst bijvoorbeeld het woord ‘bloedrood’ in de naam Heuchera sanguinea op. Dat is dus wel een echt purperklokje. Overigens worden de wilde soorten niet gekweekt, alleen cultivars die dan weer van de soort afwijkende bloemkleuren kunnen vertonen.
De naam Heuchera is een vernoeming van Johann Heinrich von Heucher, professor in de geneeskunde. Hij leefde van 1677-1747.

Wat voor grond heeft de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ nodig?

Dit purperklokje vraagt humusrijke, voedselhoudende grond en kan wel wat schaduw verdragen, maar vanwege de bruine bladeren van de meestal toegepaste cultivar ‘Palace Purple’ heeft een zonnige standplaats de voorkeur. Daar kan droogte echter een probleem zijn.

Meer artikelen lezen? Dit kan op onze site. Daarnaast kan je via onze tuinblog op de hoogte gehouden worden van het laatste tuinnieuws.

a445sgi8z2ih_w2400.jpg

Kenmerken: