Pluimspirea (Sprite)

Wanneer bloeit de Astilbe ‘Sprite’?

De pluimspirea Astilbe ‘Sprite’ is een zachtroze cultivar met bronskleurig blad. Astilbe-soorten zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen. Ze zijn er van 20 centimeter, maar ook van een ruime meter hoog. De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. De bloeitijd loopt uiteen van juni-juli tot ver in september. De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet.

De pluimspirea Astilbe ‘Sprite’ als snijbloem

De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, maar ook als snijbloem. Deze plant behoort tot de Simplicifolia-groep. Dit zijn de kleinste pluimspirea ’s met smalle overhangende pluimen. Deze groep komt uit Japan en we zien hem vaak terug in de buurt van vijvers.

Hoe kan ik de Astilbe ‘Sprite’ onderhouden?

De meeste Astilbe’s vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Astilbe ‘Sprite’ kunnen wel in de zon staan, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. Verwijder oude bloemstengels in september.

Meer artikelen lezen kan op onze site. Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan door onze tuinblog in de gaten te houden.

y3g50tx8ssqj_w2400.jpg

Kenmerken: