Pluimspirea (Praecox Alba)

Wat voor bloemen krijgt de Pluimspirea?

De pluimspirea Astilbe ‘Praecox Alba’ bloeit wit. Deze plant behoort tot de Simplicifolia-groep. De Astilbe ‘Praecox Alba’ zijn de kleinste pluimspirea ’s met smalle overhangende pluimen. Deze groep komt uit Japan en we zien hem vaak terug in de buurt van vijvers. Ze zijn er van 20 centimeter, maar ook van een ruime meter hoog. De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten.

Is de Astilbe ‘Praecox Alba’ een vaste plant?

Astilbe-soorten zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen.

Wanneer staat de Pluimspirea in bloei?

De bloeitijd loopt uiteen van juni-juli tot ver in september. De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet. De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, maar ook als snijbloem. Meer weten over de verschillende soorten? Neem dan een kijkje in de plantenindex.

Wat voor grond heeft de Astilbe ‘Praecox Alba’ nodig?

De meeste Astilbe-soorten vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Ze kunnen wel in de zon staan, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. Verwijder oude bloemstengels in september.

n5855vx8u0b5_w2400.jpg

Kenmerken: