Pluimspirea (Aphrodite)

De pluimspirea Astilbe ‘Aphrodite’ bloeit lichtrood en heeft bronskleurig blad.

Is de Pluimspirea een vaste plant?

Astilbe-soorten zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen. Ze zijn er van 20 centimeter, maar ook van een ruime meter hoog.

Wat voor bloemen krijgt de Astilbe ‘Aphrodite’?

De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. De bloeitijd loopt uiteen van juni-juli tot ver in september. De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet. De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, omdat het ook prima snijbloemen zijn. Deze plant behoort tot de Simplicifolia-groep. Dit zijn de kleinste pluimspirea ’s met smalle overhangende pluimen. Deze groep komt uit Japan en we zien hem vaak terug in de buurt van vijvers.

Wat voor bodem is geschikt voor Astilbe ‘Aphrodite’?

De meeste Astilbe-soorten vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Water geven is dus belangrijk. Ze kunnen wel in de zon staan, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. Het mooie is er dan wel af. Verwijder oude bloemstengels in september.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan! Hou hiervoor onze tuinblog in de gaten.

0ez5bwp8zy0o_w2400.jpg

Kenmerken: