Phlomis (Phlomis samia)

Is de Phlomis vorstbestendig?

Phlomis samia is een bijzondere soort, omdat deze zachtroze bloemen heeft. Daarnaast is dit een van de beste vorstbestendige soorten.

Wat voor bloemen krijgt de Phlomis?

Phlomis is de laatste jaren in opkomst. Dat komt door de bijzondere bloei, die begint in juni. Aan de stevige vierkante bloemstengel ontstaat een krans met gele of paarse bloemen. Daar houdt het niet mee op. De stengel groeit door. Een stukje verderop ontstaat wederom een krans van bloemen op de stengel. Dit patroon herhaalt zich tot wel vijf kransen boven elkaar. Als de bloem is uitgebloeid, blijven de kelkjes aan de krans, waardoor Phlomis van juni tot het voorjaar erop decoratieve bloemen heeft. Phlomis combineert mooi met bodembedekkers en siergrassen.

Wat voor standplaats is geschikt voor Phlomis samia?

Phlomis staat het beste in de volle zon, maar wel een beetje beschut. De bodem moet niet te nat zijn. Ondanks dat Phlomis samia de sterkste soort is, kan hij in strenge winters bescherming gebruiken. Bescherm de Phlomis samia tegen vorst. Afdekken met coniferentakken of speciaal gaas is dan een goede oplossing. Snijd de bloemen pas af in het voorjaar, zodat je er de gehele winter van kunt genieten.

s6f5pcd8x4np_w2400.jpg

Kenmerken: