Liatris (Alba)

De cultivar Liatris spicata ‘Alba’ is gelijk aan de Liatris spicata, maar bloeit wit.

Wanneer bloeit Liatris spicata ‘Alba’?

Het bijzondere van Liatris is dat hij van boven naar beneden bloeit. Als de hele bloeiaar is gevormd in juli en augustus, gaan eerst de bovenste bloempjes bloeien, daarna die eronder enz. Liatris spicata komt uit het oosten van Noord-Amerika. Deze soort wordt veel geteeld en is heel bekend als lilaroze snijbloem.

Hoe groot wordt de Liatris spicata ‘Alba’?

De stevige stengels worden tot ongeveer 80 centimeter hoog. Liatris heeft zijn oorsprong in het oostelijk prairiegebied in Noord-Amerika. Sommige soorten worden bijna 1,5 meter hoog, andere halen net 50 centimeter. De meeste bloeien met paarse, violette, roze of witte tinten. De bloemhoofdjes staan dicht op elkaar en vormen met elkaar een lange aar. Mooi in een groep, maar als zijn natuurlijke leefomgeving meer benaderd wordt en de plant tussen verschillende siergrassen staat, komt hij ook goed tot zijn recht.

Hoe verzorg ik de Liatris spicata ‘Alba’?

Een zonnige standplaats is noodzakelijk voor de Liatris spicata ‘Alba’, maar aan de grond worden eigenlijk geen eisen gesteld. Probeer in de winterperiode wel wateroverlast te voorkomen, omdat de wortels daardoor kunnen gaan rotten. In het voorjaar kun je organische mest geven waaruit de voedingsstoffen slechts langzaam vrij komen. Verder heeft Liatris weinig verzorging nodig. Na de bloei kun je de bloemen verwijderen. Het scheuren van de plant kan het beste in de winter gedaan worden.

Meer artikelen kan je lezen op onze site. Daarnaast kan je op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws door onze tuinblog in de gaten te houden.

env5y4p8hjuf_w2400.jpg

Kenmerken: