Kruipende klokjesbloem (E.H. Frost)

De kruipende klokjesbloem Campanula poscharskyana  ‘E.H. Frost’ heeft lichtgroen blad en sierlijke porseleinwitte bloemen met een blauw oog.

Wat is Campanula poscharskyana voor een plant?

Campanula poscharskyana komt uit Dalmatië. Deze vaste plant is heel geschikt voor borders, grote rotstuinen en plantenbakken. Hij kan zich flink uitbreiden door zijn lange scheuten en vormt op die manier een goede bodembedekker die bovendien in de winter groen blijft.

Wanneer bloeit de Campanula poscharskyana?

De helder paarsblauwe bloemen zijn min of meer stervormig en worden tot 20 centimeter hoog. Deze soort, die zich door uitzaaien op veel plaatsen in de tuin vestigt, bloeit met name in de maanden juni en juli zeer rijk.

Toepassingen van de kruipende klokjesbloem

Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden, lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Hoe kan ik de Campanula poscharskyana verzorgen?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Slakken zijn lastig te bestrijden, meer informatie is te vinden in het artikel slakken bestrijden. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar.

6v35i948dst7_w2400.jpg

Kenmerken: