Herfstpaardekastanje

Wanneer bloeit de Herfstpaardekastanje?

De herfstpaardekastanje Aesculus parviflora kan nauwelijks een boom genoemd worden. Het is veel vaker een struikvorm die meestal niet veel hoger dan vier meter wordt. Meestal ontstaat een aantal dunne stammetjes uit wortelopslag. Zoals de naam al aangeeft, valt de bloei beduidend later dan bij andere kastanjes, echter niet in de herfst maar in juli en augustus.

Wat voor bloemen krijgt de Aesculus parviflora?

De 20-30 centimeter grote pluimen dragen lieflijke witte bloemen met rozeachtige meeldraden. Bloeiende kastanjes kunnen veel zaailingen geven. Deze kastanje is afkomstig uit het zuidoosten van de USA. Hier worden ze ‘buckeyes’ (bokkenogen) genoemd: de lichte vlek op de donkere zaden doet daar kennelijk aan het oog van een reebok denken.

Wat voor grond is geschikt voor de Herfstpaardekastanje?

Kastanjes groeien in de meest uiteenlopende grondsoorten en vragen weinig zorg. De bodem moet wel goed doorlatend zijn. Een goede bloei en een mooie herfstkleur worden verkregen op een warme standplaats. Jonge bomen kunnen eventueel opgekroond woorden. Volwassen exemplaren behoeven niet gesnoeid noch bemest te worden. De herfstpaardenkastanje houdt van zon. De struik kan zich via worteluitlopers uitbreiden. Mocht dit een probleem zijn, dan kun je die in het voorjaar eventueel afsteken.

Meer informatie over het laatste tuinnieuws is te vinden op onze site.

ci6514f8qqcl_w2400.jpg

Kenmerken: