Gevlekte aronskelk

Welke kleur bloemen heeft de Gevlekte aronskelk?

Vandaar de naam gevlekte aronskelk. De schutbladen groeien recht ophoog en zijn bovenaan omgebogen. Het schutblad is groen, de bloeikolf paarsviolet. Daaraan ontstaan later warmrode, zeer giftige bessen. Pas dus op dat kinderen deze besjes niet eten!

Waar bloeit de Gevlekte aronskelk het beste?

Gevlekte aronskelk doet het goed op een plaatsje tussen andere, hogere planten waar ze zich langzaam kunnen uitbreiden en verwilderen.
Aronskelken associëren we vaak met grafbloemen, omdat het vroeger vaak leek alsof deze prachtige bloemen alleen daar hun toepassing vonden. Gelukkig is Arum dat niveau ontstegen en sieren ze nu menig boeket. De kelkachtige bloemen hebben immers een grote decoratieve waarde. Arum kom je steeds vaker in de tuin tegen. Ze houden van een matige tot vochtige ondergrond en zijn daarom heel geschikt om in het moerasgedeelte van een vijver geplant te worden. Maar ook in een flinke pot op het terras of balkon misstaan ze niet. Neem eens een kijkje in de webshop voor een mooie flinke pot.  De opvallende bloem, die zo karakteristiek is voor de aronskelk, is in feite een schutblad (bractae) met in het midden de langgerekte, staafvormige stuifmeeldrager (spadix). Het schutblad is wit, geel, rood of roze, afhankelijk van de soort. De felle kleur van het schutblad heeft als doel insecten aan te trekken die de minieme bloemen op de spadix moeten bevruchten.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws? Het kan! Neem hiervoor eens een kijkje op onze tuinblog. Hier is ook meer informatie over evenementen te vinden en ideeën voor de tuin. Daarnaast kan je op de site ook veel inspiratie opdoen voor in de tuin. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de tuin van een andere tuinliefhebber. Dit kan onder de kijktuinen op onze site. Of deel natuurlijk je eigen tuin!

 

98t5kh18dleo_w2400.jpg

Kenmerken: