Floks (Scarlet Flame)

De floks of vlambloem Phlox ‘Scarlet Flame’ heeft paarsrode bloemen.

Soorten floksen

Floksen zijn prachtige bloeiers. Er zijn zo’n 60 soorten van dit geslacht bekend. Ze komen allemaal uit Noord-Amerika waar ze soms in enorme velden wuiven in de wind. De meeste zijn overblijvend, enkele eenjarig. De uiterlijke verschillen zijn erg groot. Zo zijn er kruipende soorten die maar acht centimeter hoog worden en soorten die met gemak doorgroeien naar anderhalve meter. De bladeren zijn ook zeer divers: van priemvormig tot ovaal.

Wanneer bloeien floksen?

Er zijn soorten die al in april beginnen te bloeien, andere bloeien in september nog. Alle kleuren zijn vertegenwoordigd, alleen geel komt zelden voor. Meer weten over andere soorten van de vlambloem? Neem dan eens een kijkje in de plantenindex.

Wat voor een grond heeft de Phlox ‘Scarlet Flame’ nodig?

De grondsoort is belangrijk voor de vlambloem. De ‘Scarlet Flame’ heeft humusrijke, voedzame, vochthoudende grond nodig. En bij voorkeur een zonnige standplaats. Staat de plant te veel in de schaduw, dan is de kans op aantastingen (o.a. meeldauw) groter.

Hoe moet ik de Phlox ‘Scarlet Flame’ bemesten?

Een beetje koemest in het voorjaar doet hem goed en vermindert ook de kans op ziektes. Meer tips en informatie over het verminderen van de kans op ziektes of het bestrijden van ziekten en plagen is te vinden onder ziekten en plagen.

 

9275b5o86rs7_w2400.jpg

Kenmerken: