Floks (Candy Stripes)

Deze floks komt uit de Subulata-groep, die bestaat uit kruisingsproducten met verschillende ouders. Deze komt voor in het midden en oosten van Noord-Amerika.

Wat voor een bloemen heeft de Phlox ‘Candy Stripes’

De floks of vlambloem Phlox ‘Candy Stripes’ heeft stervormige bloemen. Op de blaadjes van de Phlox ‘Candy Stripes’ staat een roze streep. Het zijn schitterende borderplanten. Laag, 5 à 15 cm hoog, zodenvormend en met liggende en deels opgaande stengels en priemvormige blaadjes. De bloemen staan met 2, 3 of 4 bij elkaar in leuke pluimpjes. Ze meten 1 à 2 cm in doorsnede en zijn bij de oorspronkelijke soort roze. De liggende stengels wortelen erg gemakkelijk. In de Subulata-groep komen ook lila tot donkerrode bloemtinten voor.

Wat voor een soorten floksen bestaan er?

Floksen zijn prachtige bloeiers. Er zijn zo’n 60 soorten van dit geslacht bekend. Ze komen allemaal uit Noord-Amerika waar ze soms in enorme velden wuiven in de wind. De meeste zijn overblijvend, enkele eenjarig. De uiterlijke verschillen zijn erg groot. Zo zijn er kruipende soorten die maar acht centimeter hoog worden en soorten die met gemak doorgroeien naar anderhalve meter. De bladeren zijn ook zeer divers: van priemvormig tot ovaal. Er zijn soorten die al in april beginnen te bloeien, andere bloeien in september nog. Alle kleuren zijn vertegenwoordigd, alleen geel komt zelden voor. Meer weten over verschillende soorten floksen? Neem dan een kijkje in de plantenindex.

Wat voor een grond heeft de Phlox ‘Candy Stripes’ nodig?

De Phlox ‘Candy Stripes’ heeft een humusrijke, voedzame, vochthoudende grond nodig. En bij voorkeur een zonnige standplaats. Staat de plant te veel in de schaduw, dan is de kans op aantastingen (o.a. meeldauw) groter.

Hoe kan ik de Phlox ‘Candy Stripes’ bemesten?

Een beetje koemest in het voorjaar doet hem goed en vermindert ook de kans op ziektes. In het voorjaar een goede basisbemesting van organische mest geven. Na enige jaren kun je deze floks opnemen en opnieuw uitplanten. Bij aanhoudende droogte gieten.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan door de site in de gaten te houden.

lha57bl8s24x_w2400.jpg

Kenmerken: