Dwergkwee (Fire Dance)

Een dwergkwee in de tuin

De dwergkwee Chaenomeles x superba ‘Fire Dance’ wordt een ruime meter hoog en bloeit in de lente met vuurrode bloemen. Een plantsoenstruik? Ja, maar deze struik is vanwege zijn uitbundige bloei ook heel leuk in uw tuin. De reden dat Chaenomeles als plantsoenstruik wordt gebruikt, is dat hij weinig onderhoud vergt, op allerlei soorten grond kan staan, scherpe doornen heeft en nog mooi bloeit ook. De beste struiken zijn voortgekomen uit experimenten met Chaenomeles x superba.

Hoe bloeit de dwergkwee Chaenomeles x superba ‘Fire Dance’?

Omdat de struik al bloeit voordat het blad eraan komt, zijn de bloemen goed zichtbaar en zeer opvallend. Er zijn struiken met witte bloemen en met allerlei verschillende kleuren rood. Na de bloei ontstaan geel(bruine), appelachtige vruchten, waarvan lekkere friszure jam of gelei gemaakt kan worden. Ze blijven tot in de winter aan de struik hangen. Sommige variëteiten van de kwee zijn geschikt om bijvoorbeeld een muur mee te bedekken. De scheuten moeten dan wel vastgebonden worden. Dwergkwee is over het algemeen een langzame en grillige groeier.

Hoe hoog wordt de dwergkwee?

Na vijftig jaar is de stuik ongeveer drie meter hoog en breed. ‘Fire Dance’ wordt een ruime meter hoog en bloeit in de lente met vuurrode bloemen.

Hoe moet ik de dwergkwee onderhouden?

Chaenomeles x superba heeft weinig verzorging nodig. Ook snoeien is niet noodzakelijk. Alleen wanneer je vindt dat de struik te groot wordt, kun je uitsteeksels wegknippen.

Ben je gek op de tuin, blijf dan op de hoogte van het laatste tuinnieuws.

1qt5jae8n3wm_w2400.jpg

Kenmerken: