Druif (Glorie van Boskoop)

De druif Vitis ‘Glorie van Boskoop’ of ‘Boskoop Glory’ is in ons klimaat de beste blauwe druif, die smakelijke kleine druiven levert. Eén ‘Glorie van Boskoop’ geeft al kilo’s heerlijke druiven. Dit ras is ook redelijk goed bestand tegen meeldauw.

Hoe ziet Vitis ‘Glorie van Boskoop’ eruit?

De wijnstok wordt in ons land vaak gebruikt om haar sierlijke blad, dat pergola’s een zuidelijk aanblik kan geven. De druif  ‘Glorie van Boskoop’ heeft volstrekt onopvallende groengele bloemen die in kleine trossen staan. De vruchten zijn de welbekende druiven in de kleuren wit (meer iets gelig) en blauw (variërend van blauw tot dieppaars). Lees

Hoe kan ik druif ‘Boskoop Glory’ snoeien?

De beste plek voor een wijnstok is tegen een muur op het zuiden. De lange ranken moeten zorgvuldig worden gesnoeid en aangebonden. In december of januari worden alle zijtakken tot op 1 tot 2 ogen ingesnoeid.  Alleen de gesteltakken, blijven gehandhaafd en mogen zich, zo lang er ruimte is, verlengen. Meteen na de bloei worden de bloeiende takken twee bladeren voorbij de bloemen afgesnoeid. De druiven zullen zich nu ontwikkelen. Meer informatie over het snoeien van druiven vind je op de site.

Waar kan druif ‘Boskoop Glory’ planten?

De bodem moet voldoende vruchtbaar zijn, maar veel vocht is niet nodig omdat de wortels heel diep gaan. Deze druif heeft dus niet veel water nodig. Het heeft alleen zin om zeer sterke rassen buiten aan te planten omdat anders na een strenge winter zou blijken dat al uw werk voor niets is geweest. Een sterk ras houdt het uit tot temperaturen van minus 20° C. Daaronder krijg je geen garanties.

Wanneer kan ik Vitis ‘Glorie van Boskoop’ bemesten?

Bemest in het najaar met een kalkrijke meststof of strooi extra kalk. Geef in het voorjaar organische mest of stikstofrijke kunstmest (bijvoorbeeld 12+10+18).

Lees meer over druiven kweken.

ehg5g048jznl_w2400.jpg

Kenmerken: