Choisya (Brica)

Heeft de Choisya ternata ‘Brica’ geurende bloemen?

Choisya ternata ‘Brica’ is de oude naam voor de Choisya ternata ‘Lich’. Het is een wintergroen struikjes met verrukkelijk, honingzoet geurende bloemen! Doordat het klimaat verandert, redden Choisya ternata ‘Brica’ het steeds beter in onze contreien. Tot voor kort was dit voornamelijk een kuipplant die vorstvrij moest overwinteren. Nu wordt hij steeds vaker ook in de volle grond geplant, maar dan wel heel beschut, warm en vooral zonnig.

Is de Choisya ternata ‘Brica’ wintergroen?

De Choisya ternata ‘Brica’ komen niet voor niets uit Mexico. Hij is nauw verwant aan het sinaasappel- en citroenboompje. Choisya ternata ‘Brica’ heeft groenblijvend, leerachtig, glanzend blad. Het geurt pittig. De opvallende, witte bloemen geuren ook, maar dan zoet.

Wanneer bloeit de Choisya ternata ‘Brica’?

De Choisya ternata ‘Brica’ bloeit in de periode februari-juni, met soms een tweede bloei in de herfst. Eigenlijk is deze plant het meest geschikt voor een koele serre, want veel vorst verdraagt hij niet. Hij wordt 50 tot 100 centimeter hoog en even breed. De witte bloempjes verschijnen in trosjes.

Choisya ternata ‘Brica’ algemeen onderhoud

De Choisya ternata ‘Brica’ houdt van voedzame, humusrijke grond die liefst zuur moet zijn (in ieder geval geen kalkrijke grond) en groeit liefst zo beschut mogelijk: niet op het oosten, waar koude winterwind en ochtendzon verwoestend kunnen werken, maar in de volle zon voor een zuidmuur. Zet de Choisya ternata ‘Brica’ het liefst in een patio of andere ruimte met maximale bescherming tegen de elementen. Als je de Choisya ternata ‘Brica’ water geeft moet je onthard water geven (regenwater). Lees ook eens het interessante artikel over planten water geven.

De Choisya ternata ‘Brica’ beschermen tegen vorst

Bescherm de plant tegen strenge vorst. Zet hem binnen indien mogelijk of span vitrage over de plant.Als uw Choisya ternata ‘Brica’ in een pot staat, kunt u om de vier weken voeding in zwakke concentratie geven. Choisya ternata ‘Brica’ in een pot koel, maar vorstvrij laten overwinteren.

6375lxs828m8_w2400.jpg

Kenmerken: