Chileens nagelkruid

Is Chileens nagelkruid wintergroen?

Het Chileense nagelkruid Geum chiloense ‘Dolly North’ is groenblijvend en heeft oranje bloemen. In ons land komt een tweetal Geum-soorten in het wild voor, namelijk Geum urbanum (gewoon nagelkruid) met heel kleine, gele bloemen en Geum rivale, het knikkend nagelkruid. Van de laatste is een beperkt aantal cultivars bekend dat in tuinen van echte vaste-plantenliefhebbers voorkomt.

Wat voor bloemen krijgt Geum chiloense ‘Dolly North’?

Geum chiloense vormt rozetten en de geveerde bladeren hebben afwisselende paren van grotere en kleinere blaadjes en zijn nogal behaard. De bloemen van de Geum chiloense, die vooral in de voorzomer verschijnen, bezitten vijf kroonbladeren; de meeldraden zijn bij de enkelbloemige vormen opvallend aanwezig. De Geum chiloense bloemen zijn vaak geel, rood of oranje van kleur en staan alleen, maar ook wel in losse pluimen.
Geum chiloense komt uit Chili.

Is Chileens nagelkruid geschikt als borderplant?

Het is een zeer gewaardeerde borderplant die het goed doet bij onder meer Salvia officinalis ‘Purpurascens’. Het is een donsachtig behaarde vaste plant met afgebroken geveerde bladeren. Het eindblaadje is bijna even groot als de zijblaadjes. De ongeveer 3 centimeter grote bloemen hebben uitgerande kroonbladeren.

Wat voor bodem is geschikt voor Geum chiloense?

Een zonnige standplaats is de belangrijkste voorwaarde voor een goede groei en bloei van de Geum chiloense. De grond moet voedzaam zijn en voldoende vocht kunnen vasthouden. Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

Geum chiloense snoeien? De planten om de drie jaar opnemen, scheuren en de jongste delen weer uitplanten, zorgt voor een blijvende rijke bloei.

2p15n548naup_w2400.jpg

Kenmerken: