Canadese waterpest

Waterpest in warmere gebieden

Elodea canadensis is een geslacht van in het water zwevende zuurstofplanten komt oorspronkelijk uit de zoete wateren van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. De Nederlandse naam is waterpest en dat is niet voor niets, want in wat warmere gebieden kunnen de Elodea canadensis planten soms complete vaarwaters verstoppen.

Elodea canadensis uitdunnen

Ook in de vijver zul je de groene, bebladerde stengelmassa regelmatig moeten uitdunnen. De Elodea canadensis vormen nauwelijks wortels en worden zonder ze te planten in het water gegooid. Ze kunnen zich door bloei vermeerderen, maar dat gebeurt minder fanatiek omdat ze zich geweldig goed vegetatief kunnen vermeerderen. Ieder afgebroken stengelstukje van de Elodea canadensis groeit gewoon weer verder uit.

Hoe moet ik de Elodea canadensis verzorgen?

Dun de Elodea canadensis planten regelmatig uit. Laat niet meer dan eenderde van de onderwaterruimte dichtgroeien.

De Elodea canadensis vindt je regelmatig terug als zuurstofplanten voor de vijver. Heb jij ook een vijver in de tuin? Lees dan eens het interessante artikel over vijver onderhoud.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

z8l5bx48f3ni_w2400.jpg

Kenmerken: