bolkers

De Prunus eminens ‘Umbraculifera’ is een van de betere bolboompjes. De plant is eigenlijk een dwergvorm die op een stam wordt geënt. De aangegeven hoogte is voor een hoogstam.

Wanneer bloeit Prunus eminens ‘Umbraculifera’ ?

De kroon van deze Prunus groeit zonder snoeien uit tot een regelmatige bolvorm van zo’n 1,5 à 2 meter diameter (op termijn). In de lente (mei en juni) verandert de boom in een wolk van roze bloesems en deze wolk zorgt na de bloei voor een sneeuwbui van rozewitte bloemblaadjes. Deze Prunus hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden maar verdraagt dit wel.

Welke soorten Prunus zijn er?

Het geslacht Prunus is enorm groot. De kers hoort erbij, maar ook de sierkers en de pruim, de sleedoorn, de wintergroene laurierkers, de bospest of vogelkers, abrikoos en perzik. Wat ze gemeen hebben is de steenvrucht, de vrucht met meestal één harde kern. Veel soorten zijn hier wel winterhard, maar kunnen te lijden hebben van late vorst in het voorjaar, wat de vaak schitterende bloei kan ruïneren. Lees ook eens het interessante artikel over het planten beschermen tegen vorst. De hangende takken en de prachtige bloemen in de lente zorgen voor een idyllische aanblik. Lees meer bij fruitboom planten.

Waar kan ik  Prunus eminens ‘Umbraculifera’ planten?

Prunus is niet erg kritisch wat betreft de grondsoort, een normale goed verbeterde tuingrond is voldoende.

Moet ik  Prunus eminens ‘Umbraculifera’ snoeien?

Over het algemeen is er niet veel snoei nodig. Als je de Prunus wilt snoeien, doe je dat het best na de bloei. Eigenlijk kun je volstaan met de boom in zijn mooie vorm te houden. Lees meer over fruitbomen snoeien.

Welke ziekten kan  Prunus eminens ‘Umbraculifera’ krijgen?

Er zijn verschillende ziekten waar deze boom last van zou kunnen krijgen, maar in de praktijk treden ze zelden op. Hoe je je planten kunt beschermen tegen ziekten lees je bij plagen en ziekten.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

az75pbn8fo1m_w2400.jpg

Kenmerken: