Blauwkussen (Cascade Blue)

Het blauwkussen Aubrieta ‘Cascade Blue’ is, zoals de naam al zegt, blauw. Aubrieta is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit.

Wanneer bloeit Aubrieta ‘Cascade Blue’?

De bloei van de Aubrieta ‘Cascade Blue’ start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. Bescherm je planten tegen de vorst, lees het artikel op onze site. De bloei kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Het zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten.

Waar kan ik Aubrieta ‘Cascade Blue’ planten?

Aubrieta ‘Cascade Blue’ heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde voor de Aubrieta ‘Cascade Blue’. Deze planten kunnen snel verouderen.

Hoe kan ik Aubrieta ‘Cascade Blue’ verzorgen?

De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Lees ook eens het artikel over planten verplanten. Zo gaan ze langer mee. Je mag de Aubrieta ‘Cascade Blue’ niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Wordt je graag op de hoogte gehouden van de aller nieuwste tuinnieuws? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

3be5e4b8jf4k_w2400.jpg

Kenmerken: