Blauwkussen (Blue Emperor)

Het blauwkussen Aubrieta ‘Blue Emperor’ heeft mooie, diepblauwe bloemen.

Wanneer bloeit Aubrieta ‘Blue Emperor’?

Blauwkussen is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit. De bloei van de Aubrieta ‘Blue Emperor’ start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. Bescherm je planten goed tegen vorst. De bloei van de ‘Blue Emperor’ kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Het zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten.

Waar kan in Aubrieta ‘Blue Emperor’  planten?

Aubrieta ‘Blue Emperor’ heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde. De Aubrieta ‘Blue Emperor’ planten kunnen snel verouderen.

Hoe kan ik Aubrieta ‘Blue Emperor’ verzorgen?

De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Meer over planten verplanten lees je op onze site. Zo gaan ze langer mee. Je mag ze niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

9ee5u8b84h42_w2400.jpg

Kenmerken: