Blauwkussen (Argenteovariegata)

Blauwkussen Aubrieta ‘Argenteovariegata’ zoals dit blauwkussen voluit heet, heeft witbonte blaadjes. Hij groeit wat langzamer en bloeit een stuk minder. Zijn bloemen zijn blauw.

Is blauwkussen wintergroen?

Blauwkussen is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit.

Wanneer bloeit blauwkussen?

De bloei start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. De bloei van deze blauwkussen kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Het zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten.

Waar kan ik blauwkussen planten?

Blauwkussen heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Meer over bodemonderhoud lees je op onze site. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde voor de blauwkussen.

Hoe kan ik blauwkussen verzorgen?

Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee. Je mag ze niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

pur5jlv8r1dj_w2400.jpg

Kenmerken: