Onmisbare items voor een zonnige picknick in de tuin

beeld vtwonen Beeld

Zodra de zon schijnt, zijn we het liefst de hele dag buiten. Middag vrij? Zorg voor een hoop lekkernijen, leg een kleed in het gras en ga picknicken. Gewoon in de achtertuin: super cosy en ook nog eens makkelijk. Deze items zijn onmisbaar voor een geslaagde picknick in de tuin!

Lees verder onder de advertentie

1. Picknickkleed

Een échte picknick is er eentje op het gras. Leg een extra groot kleed in de tuin of op een grasveld. Het liefst een kleed in een zachte, frisse kleur om het zomerse gevoel compleet te maken. De vorm maakt niks uit, als ie maar zacht is en groot genoeg om al het lekkers op uit te stallen. Er bestaan picknickkleden met aan de onderkant een waterdichte laag, handig wanneer het gras nog vochtig is.

2. Grote tas of mand

Ook al is de keuken op loopafstand, bij een picknick hoort een mand vol lekkere dingen. Ga voor een echte rieten picknickmand of een koeltas. Het voordeel van een koeltas is dat alles in de zomer lekker koud én vers blijft. In de mand of tas neem je al het eten mee naar de tuin in afgesloten bakjes, kommen of schalen.

Lees verder onder de advertentie

3. Bestek

Natuurlijk mag er bij een picknick met de handen gegeten worden, maar een vork of houten prikker is wel wenselijk bij fruit en zomerse salades. Zorg er ook voor dat je mesjes hebt om dingen als stokbrood en toastjes te kunnen smeren. Net als opscheplepels voor een salade.

LEES OOK

Buiten eten: stylingtips voor een mooi gedekte tuintafel

Lees verder onder de advertentie

4. Servies en glazen

Plastic borden en bekers zijn niet echt meer van deze tijd en vaak ook best onhandig. Alle redenen om gewoon het servies en glaswerk uit de keuken mee naar buiten te nemen. Mooie schaaltjes, borden en glazen geven de picknick in de tuin meteen een stijlvolle look.

5. Grote karaf of waterdispenser

Op een zonnige dag is een grote kan met drinken een must. Gebruik een karaf die afgesloten kan worden – in het gras valt er nog wel eens iets om – of een waterdispenser met een kraantje. Vul ‘m bijvoorbeeld met water, ijsblokjes en een paar schijfjes citroen en limoen. Goed voor de dorst en makkelijk bij te vullen.

6. Accessoires

De juiste accessoires mogen voor een geslaagde middag in het gras niet ontbreken. Creëer schaduw met een parasol die je nonchalant in het gras steekt en leg kussens neer voor extra zitcomfort. Ook papieren servetten zijn handig en zorgen voor het picknick gevoel.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

tuininspiratie Dit zijn de mooiste winterharde en wintergroene planten

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

tuininspiratie 5 tips om je tuin herfstklaar te maken

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Planten Zo groeien jouw stekjes als een tierelier

beeld vtwonen Beeld

tuininspiratie Wat te doen met een kleine tuin? Alle tips voor genieten van een kleine tuin

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 07-2020 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek