Haag snoeien

beeld vtwonen Beeld

Er zijn verschillende soorten hagen. Wintergroen hagen zoals een taxushaag en een coniferenhaag, of bladverliezende, zoals een beukenhaag. Voor hagen gelden een aantal snoeiregels.

Lees verder onder de advertentie

Strakke haag

Voor een strakke haag kun je gebruik maken van een touw dat je langs de haag spant. Je kunt de haag snoeien langs het touw, zodat je een mooie strakke haag krijgt. Heb je meer ervaring? Dan kan het ook uit de losse pols. Een elektrische heggenschaar met een lang messenblad zorgt altijd voor egalere snoei, echter maakt dit het snoeien een zwaardere klus.

Haag snoeien

De bovenkant van een haag knip je smaller dan aan onderkant, zodat de hele haag genoeg zonlicht krijgt en er geen gaten in komen. Knip de takken aan de bovenkant weg om de hoogte te bepalen. Snoei een coniferen haag niet te diep terug , laat wat groene takken zitten . De bruine takken binnen in de haag komen anders in het zicht, wat er lelijk uitziet. Hoe vaker je een haag snoeit, hoe dichter hij wordt.

Lees verder onder de advertentie

Wintergroene hagen

Wintergroene hagen, zoals coniferen, kun je meestal niet tot op het kale hout terugsnoeien, deze hagen moet je scheren. Als een van de weinige wintergroene hagen kan dat bij de taxus wel. De beste tijd om te snoeien is van mei tot half juni.

Bladverliezende hagen

De bladverliezende hagen verdragen snoei erg goed. Het snoeien van deze hagen begint al direct na het planten. Lees meer bij beukenhaag snoeien.

Lees verder onder de advertentie

Heggenschaar

Voor het snoeien gebruik je natuurlijk een heggenschaar, het liefst een elektrische (met een accu) of een motorheggenschaar, dan wordt de haag egaler. In de video gebruikt Jurgen Smit een Versatool. Deze bestaat uit een basisstuk met diverse hulpstukken. Zo kun je aan het basisstuk een verlengstuk vastmaken voor de moeilijke plekken. Met diverse hulpstukken kun je ook het gras trimmen of van het basisstuk zelfs een kettingzaag maken. Deze heggenschaar heeft zelf-slijpende messen en is handig in allerlei hoeken te verstellen.

Direct online snoeigereedschap bestellen? Kijk in onze webshop.

Voor meer informatie: Honda.nl

Lees verder onder de advertentie