Gazon draineren

beeld vtwonen Beeld

Plassen water op het gazon? Dat betekent dat de grond te vochtig is. Een gazon dat lang nat is, zal nooit mooi worden. Dus, tijd voor actie! Volg onderstaand stappenplan om de grond te draineren en de plassen water zullen waarschijnlijk al snel verdwijnen.

Lees verder onder de advertentie

Gazon draineren

Als je wat wilt doen tegen de vochtige grond zul je het gazon moeten draineren. Dat doe je op de plaatsen waar de plassen blijven staan na een flinke regenbui. Zoek dus eerst uit welke plekken dat zijn. Daarna maak je op die plekken gaten van 60 à 70 centimeter diep met behulp van een grondboor. Vul deze gaten vervolgens met grind of kiezelstenen. Daardoor kan het water makkelijker worden afgevoerd en zullen de plassen verdwijnen. Dicht het gat met grind eventueel af met een stuk graszode. Hieronder staat een kort stappenplan voor het draineren van je gazon.

  • Zoek de plekken waar plassen ontstaan
  • Boor een gat van 60 à 70 cm diep met een grondboor
  • Vul het gat met kiezelstenen of grind
  • Dicht af met een stuk graszode

Voor nog meer tips en informatie over het onderhouden van je gazon kun je kijken in de onderhoudskalender. Daar vind je precies wat je elke maand moet doen om het perfecte gazon te krijgen.

Lees verder onder de advertentie